
Een voedingssupplement wordt via de mond ingenomen en de index van een supplement moet uitgebreid zijn en mag niet uitsluitend uit plantaardige stoffen bestaan. Alle additieven, bijvoorbeeld suiker en zoetstoffen, zijn verboden in een voedingssupplement.
Het supplement moet nuttig zijn en niet ongewenst.
De beste manier om een voedingssupplement te identificeren is door het bij de cliënt na te vragen. Bovendien maakt bekendheid met de dagelijkse voedingssupplementen het gemakkelijker de supplementen te kiezen die aan de dagelijkse behoeften voldoen.
Over het algemeen bestaat een voedingssupplement uit alginezuur, vitaminen en mineralen, vetzuren (omega-3- of omega-6-supplementen), eiwitten (melkzuur, myoglobine), vitaminen gestandaardiseerd op 2,3,5,6, EPA, B-vitaminen, calcium, vitamine D, E, ijzer, jodium, zink, chroom, en koper.
De behoefte aan lang houdbare en duurzame voedingsproducten is een veelbesproken onderwerp geweest. Terwijl sommigen goede voeding als noodzakelijk beschouwen, zijn anderen het daar niet mee eens.
Tenslotte
Dit dieet werd geacht veel gezondheidsvoordelen op te leveren. Het dieet was echter vezelrijk en bevatte weinig cholesterol en schadelijke additieven. Men geloofde dat de plantaardige oliën veel van de noodzakelijke anti-oxidanten leverden die nodig waren om het lichaam te beschermen tegen carcinogenen en het risico op hart- en vaatziekten te verlagen.
Na de introductie van deze oliën zakte de olijfoliemarkt echter snel in. Dit kwam doordat de consument werd wijsgemaakt dat aan deze producten een hoog prijskaartje hing. En toen de regeringen geen actie ondernamen met betrekking tot de richtlijnen voor transvetten, haperde de groei van de markt. Maar nu is er hoop.