Voorkom het incassobureau na de vakantie

360 graden video’s en reizen
September 2, 2016
Hutje op de hei?
January 12, 2017

Voorkom het incassobureau na de vakantie

Gezellig op vakantie met de familie of met vrienden, dat hoort er gewoon bij. Toch overkomt het heel veel mensen dat ze te veel uitgeven tijdens de vakantie. Op reis gaan, onafhankelijk van de afstand, kan een dure onderneming zijn. Er komen namelijk allerlei extra kosten omhoog tijdens een vakantie. U wil natuurlijk voorkomen dat u in de schulden schiet in het incassobureau aan uw deur krijgt na een vakantie. Toch moet dit niet ten koste gaan van het plezier op de vakantie. Daarom hebben wij een aantal tips voor u om het meeste van uw vakantie te maken, terwijl u geen grote schulden op loopt:

 

Hou je uitgaven goed bij

 

Dat je kosten maakt is een ding dat zeker is, het belangrijkste is dat je bijhoudt hoeveel je uitgeeft. Je kan dit natuurlijk netjes opschrijven in een huishoudboekje, maar dit gaat voor sommigen in tegen de vakantiespirit. Daarom kiezen veel mensen er voor om hun uitgaven in hun hoofd bij te houden. Zo rond je alle grote uitgaven af naar een makkelijk te rekenen getal, het liefste een getal deelbaar door vijf. Op die manier kan je elke dag ongeveer een beeld krijgen hoeveel je die dag en de gehele vakantie hebt uitgegeven, en kan je inschatten hoeveel je nog uit gaat geven.

 

Eet en drink niet bij toeristische attracties

 

Alles is duurder bij een toeristische attractie, dat is logisch. De toegangsprijzen, de hotels, de souvenirs en bovenal het eten en drinken. Zo kan een kopje koffie op het San Marco plein in Venetië gemakkelijk 5 tot 6 euro kosten. Dit zijn natuurlijk belachelijk hoge prijzen die voor een gemiddeld gezin niet te doen zijn. Loop je echter één straat verder dan zullen de restaurants en barren al een stuk goedkoper zijn, dit scheelt gemakkelijk 50% van de prijs.

 

Koop zo min mogelijk met je creditcard

 

Sommige aankopen moet je wel met je creditcard doen, zoals het betalen van een hotel. Echter zijn er heel veel dingen die je met een creditcard kan betalen, maar niet strikt noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het avondeten en de lunch. Niet alleen betaal je extra om af te kunnen rekenen met een creditcard, ook heb je geen overzicht in hoeveel je nog uit kan geven. Neem als richtlijn: als je het geld niet hebt, geef het dan ook niet uit. Zo voorkom je in een later stadium extra incassokosten via een incassobureau.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *