360 graden video’s en reizen

Voorkom het incassobureau na de vakantie
January 11, 2017

360 graden video’s en reizen

Tegenwoordig hoor je steeds vaker de term: ”de wereld wordt steeds kleiner” Dit komt omdat vliegtickets voor iedereen betaalbaar zijn geworden en we steeds verder willen en durven reizen. Vaak laten mensen zich inspireren door foto’s, video’s en verhalen van anderen. Maar hoe bijzonder zou het zijn als je door middel van een 360 graden video kunt beleven alsof je zelf over de vlaktes van MongoliĆ« loopt, de rijstvelden van Bali aanschouwt of je vergaapt aan de indrukwekkende omvang van de Grand Canyon. De trend waarin iedereen met een go pro en/of drone zijn eigen filmpjes maakt is in alle hevigheid losgebarsten maar dit blijven toch nog steeds ouderwetse platte video’s. Op zoek naar de mooiste bestemming kan een 360 graden video je enorm helpen om te bepalen of de voorgenomen locaties bij je passen of de moeite waard zijn om te bezoeken. De toegankelijkheid van virtual reality is tegenwoordig ook enorm, met een Google Cardboard heb je voor een paar euro al een goedkope VR-bril die gebruikt maakt van je eigen smartphone. Het enige wat je nodig hebt is de YouTube app om video’s in virtual reality te kunnen bekijken. De video zal twee keer worden weergegeven, het zogenoemde sidy by sidy en wanneer je video via de Google Cardboard bekijkt voegen je hersenen de video samen tot een beeld waarin je ook diepte kunt zien. Het bijzondere aan deze techniek is dat je eenmaal terug je naasten kunt laten ervaren hoe bijzonder de plekken zijn die jij hebt bezocht en zelf terug kunt gaan naar de plaats die je hebt bezocht.

Comments are closed.